Be-by-SodexoBe…by Sodexo

IBC, Pobřežní 3, 186 00 Praha 8
ibc.portal.sodexo.cz

Popis: 

Použití čerstvých a sezónních surovin je jedním z hlavních principů Restaurace Be…by Sodexo. Využíváme nové, moderní technologie, na kterých připravujeme naši nabídku přímo před hosty. Nové prostředí restaurace odporuje příjemný gastronomický zážitek. Vypněte, odpočiňte si a osvěžte se naším jídlem pro dobrou náladu…

Festivalové menu:

Tataráček z uzeného tofu s koprem, hořčičnou tofunézou a limetou podávaný s pečivem

3 CHEF

Marinovaná červená řepa s jemným kravským sýrem, dresinkem a piniové oříšky

4 CHEF

Zeleninové červené kari s tofu, kokosovým mlékem a s jasmínovou rýží nebo bulgurem

5 CHEF

Quesadilla s rajčaty, čerstvým špenátem, olivami a sýrem feta, rýže, guacamole, rajčatová salsa a zakysaná smetana

6 CHEF

Pomalu tažená hovězí žebra v demi glace s česnekem, bylinkami a šalotkou,
pyré ze zauzených pečených brambor a zeleninovou slámou

5 CHEF

Pečený cheesecake s marinovanými višněmi

2 CHEF

Citronový sorbet s Campari a filety z pomerančů koupaných v Proseccu

10 CHEF

Výhodné menu

6 CHEF

Burger-Bar-noveBurger Bar

Dolce Villa Hotel, Nebušická 93, Praha 6
www.burgerbar.cz
www.dolcevilla.cz

Popis:

Burger restaurace Burger Bar je již tradičním účastníkem Foodparade. I letos se můžete těšit na tradiční i originální chuťové kombinace v domácích houskách sypaných sezamem. V naší restauraci se zahrádkou situované v klidné části Prahy 6 najdete ale i jiné dobroty. Šéfkuchař Ondřej Vykusa strávil velkou část své kariéry v luxusních rezortech v Karibiku, proto některé jeho pokrmy jsou v Čechách naprosto originální technikou přípravy či chuťovými kombinacemi. V restauraci najdete také více druhů piva – na sedmikohoutové pípě tradiční značky doplňuje produkce z menších a středních pivovarů, v láhvi pak nabízíme mnoho druhů belgických piv včetně několika trapistických. Burger Bar je vhodný ale i pro soukromé či firemní akce, oslavy a zejména svatby, kde Vám pod značkou Svatba v Dolce Villa připravíme krásnou svatbu v okolí Prahy s obřadem na zahrádce.

Festivalové menu:

Burger Dolce Villa s křepelčím vajíčkem v domácí housce sypané sezamem (mleté hovězí maso, křepelčí vajíčko, slanina, čedar, nakládaná okurka, cibule, rajče, listový salát, dijonská hořčice, kečup)
Pikantní Latino burger s avokádem v domácí housce sypané sezamem (mleté hovězí maso, avokádo, slanina, pikantní omáčka chimichurri z čerstvých bylinek a chilli papriček, čedarová omáčka, rajče, listový salát)
Trhaný vepřový burger s ananasem v domácí housce sypané sezamem (pomalu pečené vepřové maso natrhané na vlákna a ochucené barbecue omáčkou, ananas, česneková majonéza, listový salát)
Jahodový shake (smetanový zmrzlinový jahodový dezert)

logo_burger_meets_diplomatBurger meets Diplomat

Vienna House Diplomat Prague
Evropská 15, Praha 6
http://www.viennahouse.com/cz/diplomat-prague/hotel/restaurace-a-kavarna/cafe-klimt.html

Popis:

Diplomat Hotel překračuje hranice kreativity a představuje výběr těch nejchutnějších burgerů ve městě.

Bohatě obložené a s vynikajícími dresinky, takové jsou burgery v Café Klimt. Café Klimt je symbolem různých chutí. Nechte se ohromit nejlepšími burgery v Praze s inovacemi našich kuchařů, kterými obohacujeme tuto americkou klasiku. Vyzkoušejte například Piri a Chorizo burger nebo bezkonkurenční Diplomat burger, který je výtečný a plný rozmanitých chutí.

Festivalové menu:

Foie Gras burger

6 CHEF

Chorizo burger

5 CHEF

Krevetový burger s řasou Wakame

5 CHEF

Cheese burger

5 CHEF

Výhodné menu (Chorizo burger, Cheese burger, Krevetový burger s řasou Wakame)

10 CHEF

Český catering

Tilleho náměstí 792, Praha 5
www.ceskycatering.cz

Popis:

Jsme moderní cateringová společnost s bohatými zkušenostmi se zajišťováním občerstvení na svatbách, rodinných, firemních i společenských akcích. Věříme, že JEDINEČNÉ CHVÍLE SI ZASLOUŽÍ JEDINEČNÝ SERVIS, a proto se každý klient může spolehnout na individuální přístup a maximální péči.

Náš tým pracuje pod vedením šéfkuchaře Ondřeje Koubka, který byl dlouholetým členem českého juniorského a následně i seniorského kuchařského národního týmu. Díky jeho kuchařskému umění a zkušenostem můžeme našim klientům nabízet jak českou kuchyni v moderní i tradiční podobě, tak pokrmy vycházející z jiných evropských a světových kuchyní. Hlavní zásadou je pro nás nabízet vše v nejvyšší kvalitě a s profesionálním přístupem.

Český catering spadá pod společnost Ventura Food & Catering, která provozuje oblíbené pražské restaurace Anděl, Kamera, Kozlovna Lidická a hotel s restaurací Residence U Černého orla.

LAGARE-DFG-2014-barvaDům francouzské gastronomie La Gare – pouze sobota 3.9.2016

V Celnici 3, Praha 1
www.lagare.cz

Popis:

Místo, kde si opravdu každý najde ten svůj kousek Francie, pod jednou střechou na 1000 m2, V Celnici 3, Praha 1, se jedním vstupem ocitnete v tradiční Brasserii La Gare s tradičním kouhoutem na víně, žabími stehýnky a šneky a po pár schodech do sklepení pak v Le WINstub – alsaském vinném sklepě s vinotékou, kde specialitou je Tarte Flambée a francouzské hovězí z grilu.
Druhý vstup pak patří známému lahůdkářství, pekařství, uzenářství, cukrářství a čokolatérii. Domácí terinky, uzená kachní prsa, zauzený losos, paštiky, koláče, dorty, pečivo, markonky, pralinky nebo dovážené delikátní salámky, uzeniny a sýry Vás doslova omráčí a nedovolí odejít s prázdnou. Ochutnejte na místě nebo si naše lahůdky nechte zabalit. Sýry i uzeniny Vám nakrájíme a pokud pořádáte oslavu nebo posezení s přáteli i nazdobíme a připravíme rovnou ke konzumaci.
Těšíme se na Vaši návštěvu!

Festivalové menu:

Bramborové pyré a la Joel Robuchon s letními lanýži a plátkem foie gras

5 CHEF

Mušle se zeleninou, tymiánem a bílým vínem, francouzská baguette

5 CHEF

Výběr z domácích makronek – 1 ks

1 CHEF

Výhodné menu (předkrm, mušle, 1 makronka)

10 CHEF

Etnosvet-logo_03Etnosvět

Tyršova 1832/7, Praha
www.etnosvet.cz

Popis:

Poznejte nové chutě a sbírejte zážitky!

Navštivte mezinárodní vegetariánskou restauraci Etnosvět. V unikátním třípatrovém prostoru jsme pro vás připravili ojedinělý projekt, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Náš mezinárodní tým každodenně připravuje úžasné vegetariánské speciality a inspirativní program přesně tak, aby vás atmosféra Etnosvěta nejen skvěle nasytila, ale i dokonale pohltila.

Těšíme se na Vaši návštěvu na festivale, nebo v naší restauraci Etnosvět poblíž I.P. Pavlova.

Food Story

Dlouhá 14, Praha 1
www.foodstory.cz

Popis:

Jsme česká firma, která má ráda příběhy. Příběhy, které stojí za dobrým jídlem a kvalitními potravinami. Podle toho si také vybíráme naše dodavatele. Zakládáme si na tom, že je opravdu známe a víme, že za nimi stojí poctivá práce a jejich produkty jsou tak kvalitní, že je s radostí nabídneme i vám. V Dlouhé jsme pro vás otevřeli koncept doplněný o kavárnu, bistro, salad bar a pivotéku. Přijďte k nám nakoupit, dát si poctivou snídani, oběd nebo si vychutnat kávu s dezertem. Těšíme se!

Festivalové menu:

Veganský tataráček, kapary v oleji, tymiánový chlebový chips

4 CHEF

Seitanový špízek, bílá ředkev, satay omáčka

4 CHEF

"Kachní" rolky, marinovaná okurka, hoisin omáčka

4 CHEF

Falafelový wrap, kořeněný lilek, citronovo-česneková emulze

6 CHEF

Nudličky uzeného tempehu na asijském salátu

6 CHEF

Mini burger, batátové chipsy

6 CHEF

Avokádová čokoládová pěna s pečenou bílou čokoládou

4 CHEF

Výhodné menu (1 předrkm, 1 hlavní jídlo a dezert)

12 CHEF

husHusí játra

Budečská 851/28, Praha 2
www.husijatra.cz

Popis:

Husí játra jsou projektem pro znovuobjevení chuti pravých husích jater a výrobků z nich. „Husí játra“ si vymyslel Filip Töpfer roku 2013 jako svoji vlastní privátní značku, která měla za úkol dodat na trh to, co tu dlouhou dobu chybí. Husí játra spolupracují s řadou farem v jihovýchodní části Maďarska a díky tomu dováží to nejlepší za tu nejlepší možnou cenu. Zpočátku šlo o poctivé husí a kachní foie gras, ale později se ukázalo, že čeští zákazníci stojí o víc! Postupně přicházely další a další impulzy k rozvoji Husích jater, až se původně nenápadný projekt rozrostl do takové nabídky, kterou Vám představuje Husí catering.

Festivalové menu:

Paštika z husích Foie gras s jablky a cibulkou

3 CHEF

Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem

3 CHEF

Husí perkelt

5 CHEF

Husí játra s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem

10 CHEF

Výrobky z husích jater Foie gras

3-15 CHEF

jitravsky-dvorecJítravský Dvorec

Jítrava 70, Rynoltice
www.jitrava.cz

Popis:

Představujeme vám jedinečný koncept Jítravský dvorec, který nemá v rámci České republiky obdoby. Vytváříme areál, který bude určen nejen pro aktivní jezdecký sport (parkur a drezuru) a profesionální jezdecký výcvik, ale své si zde najdou i ti, kteří se na tento krásný sport jen rádi dívají. Celému konceptu dominuje Apartmán – Hotel Jítrava, který je s nadstandardními službami špičkou v regionu. Vše je doplněno skvělou designovou kuchyní Hostince U Podkovy, který je součástí Apartmán – hotelu a stylovou pivnicí přímo v Jítravském Dvorci. Ta se zaměřuje na nabídku sezónních jídel a kvalita jídla je klíčová. Maso – ZVĚŘINU, JEHNĚČÍ A HOVĚZÍ máme ze své produkce „Farmy Jítrava“. Ve stylovém hostinci kterému vévodí svým kulinárním uměním Martin Dvořák se snažíme nabízet kvalitní produkty ve skvělé a neotřelé formě.

Festivalové menu

Čerstvý KOZÍ SÝR, červená řepa a 5 druhů zelených listů

3 CHEF

HOVĚZÍ TATARÁČEK z mladého býčka, česnekový chléb

4 CHEF

SRNČÍ PLEC, černý rybíz, bezový květ a žemle

5 CHEF

KANČÍ HŘBET „medium”, tuřín, černý kořen a smetana

6 CHEF

Rolovaný HOVĚZÍ PUPEK, kapusta a fialové brambory

5 CHEF

HRUŠKY z naší aleje, piškot a tvaroh

2 CHEF

Výhodné menu (3 chody – předkrm – hlavní chod – desert)

10 CHEF

Le-BurgerLe Burger

Nádražní 300/100, 150 00 Praha 5
www.le-burger.cz

Popis:

V restauraci Le Burger nabízíme tradiční americkou kuchyni spojenou s rafinovaností francouzských chutí. Na našem jídelním lístku najdete kromě klasických receptů i burgery, které Vás svým složením tak trochu překvapí. A jsme si jistí, že to bude překvapení příjemné.
Otevřená kuchyně, možnost upravit si část jídel dle vlastní chuti, nejkvalitnější čerstvé suroviny, zkušený tým a příjemné, jednoduché prostředí moderní restaurace, to vše by Vám mělo přinést nevšední kulinářský zážitek.

Festivalové menu

Vegaburger ze Středozemí (domácí černá bulka, placka z kuskusu, cizrny a čočky, kečup, rukola, čedar, zakysaná smetana)

5 CHEF

Paleo burger s batátem („bulka“ z batátu, mleté hovězí maso, kečup, zakysaná smetana, rukola, červená cibule, kyselá okurka)

5 CHEF

Portobello paleo burger („bulka“ z portobella, mleté hovězí maso, kečup, ledový salát, kyselá okurka, rajče, slanina, majonéza)

6 CHEF

Pálivý cheeseburger v černé bulce (domácí černá bulka, mleté hovězí maso,
majonéza, ledový salát, čedar, rajče, kyselá okurka, jalapenos, kečup)

5 CHEF

Blue Burger(domácí bulka, mleté hovězí maso, medová hořčice, rukola, rajče, blue cheese, zakysaná smetana)

5 CHEF

Domácí cheesecake v zavařovací sklenici

4 CHEF

Domácí hranolky s majonézou

2 CHEF

Výhodné menu (2 burgery dle výběru, domácí cheesecake v zavařovací sklenici)

12 CHEF

makroMAKRO Cash & Carry ČR

www.makro.cz

Popis:

Festivalové menu

Ceasar salát s grilovaným lososem

4 CHEF

Míchaný salát s grilovaným lososem a dresingem tisíc ostrovů

4 CHEF

Asijský salát s kousky lososa

4 CHEF

Lososový tatarák

4 CHEF

Aperol Spritz

4 CHEF

Président

www.president.cz

Popis:

Sýry značky Président jsou ideálním společníkem pro okamžiky plné pohody. Jejich dokonalou chuť si užijete při každé příležitosti. Se svými blízkými si je můžete vychutnat nejen s křupavým pečivem nebo chutným vínem, ale také v různých netradičních kombinacích.
Značka Président Vás nyní zve ke svému stánku s příjemným posezením, kde si budete moci pochutnat na grilovaných sýrech Camembert s pikantním, provensálským nebo farmářským kořením, které potěší všechny Vaše smysly a pohladí chuťové pohárky.

Festivalové menu

Président Camembert na grilu s farmářskými bylinkami

1 CHEF

Steakgrill

Račiněves 189, Roudnice nad Labem
www.steakgrill.cz

Popis:

Steakgrill je ojedinělý český restaurační koncept na evropském trhu, kterým je zaplněna mezera mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a mezi tak zvanými „luxusními“ lépe řečeno drahými restauracemi. Koncept STEAKGRILL byl vypracován mezinárodně uznávaným gastronomickým odborníkem Michaelem Klímou na základě čtyřicetiletých zkušeností a práce v amerických steakhouses od kterých se liší tím, že mimo steaků nabízí celou škálu populárních mezinárodních jídel připravených z prvotřídních čerstvých surovin na logistické sestavě unikátního moderního kuchyňského zařízení.

Festivalové menu

Americká specialita: Texaské Chilli - hustá pálivá polévka plná mletého hovězího a vepřového masa,
drcených rajčat, Jalapeňos papriček a fazolí

2 CHEF

Fajita burger - vepřová panenka na nudličky s paprikou, cibulí a kořením, dresing, ledový salát

4 CHEF

Hovězí čtvrť z mladého býka rožněná na bukovém dřevě, lahůdkové brambory s rozmarýnem, naše remuláda

5 CHEF

Cherry Jubilee - třešně v karamelové omáčce s vanilkovou zmrzlinou

3 CHEF

_sushiSushitime

Sokolovská 42, Praha 8
www.sushitime.cz

Popis:

Příprava a rozvoz sushi a jídel z woku. Sushitime znamená, že si nyní můžete dopřát čerstvé sushi nebo jídla z woku kdekoliv dostanete chuť. Přivezou vám ho za pár minut a zaplatíte méně než v restauraci.
Sushitime přináší zážitkovou gastronomii do každodenního života. Čas a peníze nesmí definovat gastronomické standardy, proto chce Sushitime přinést kulinářský zážitek a nejčerstvější potraviny do běžného života lidí kdekoliv se právě nacházejí a to bez příplatků luxusních zařízení v top lokalitách. Všechna nabízená jídla jsou připravována bezprostředně po objednání a s použitím těch nejlepších surovin, splňujících požadavky tzv. „sushi“ kvality.

Festivalové menu

Sushi set Combo s lososovým a tuňákovým maki a nigiri

9 CHEF

Sushi set Maki s lososovým, krevetovým a okurkovým maki

5 CHEF

Sushi set Veggie se zeleninovým maki

6 CHEF

Sushi sendvič Maguro (sushi sendvič s tuňákem a salátem z mořských řas Wakame)

4 CHEF

Temaki Ceviche (sushi kornoutek s lososem nakládaným v limetové šťávě, ochuceným chilli a koriandrem)

4 CHEF

Temaki Tempura (sushi kornoutek obalený v tempuře)

4 CHEF

Thajské lososové koláčky s limetkovou majonézou a salátem ze skleněných nudlí

4 CHEF

Japonský vepřový Ramen (vydatná japonská polévka s bůčkem, nakládaným vejcem, zeleninou,
hruškovo-jablečným sofritem a ramen nudlemi)

3 CHEF

Ostro-kyselá polévka (oblíbená pikantní asijská polévka s kuřecím masem, tofu a zeleninou)

2 CHEF

Kokosový pudink s mangovým želé a jahodou

1 CHEF

Domácí badyánová limonáda

2 CHEF

Domácí jasmínový čaj

1 CHEF

destinovaU Emy Destinnové

Kateřinská 7, Praha 2
www.uemydestinnove.cz

Popis:

Restaurace U Emy Destinnové se nachází v domě, v němž se slavná pěvkyně narodila. Majitel a šéfkuchař Steven Trumpfheller, pochází z Ameriky a této restaurace se ujal v roce 2009 a pojmenoval ji na počest této obdivuhodné operní divy.
Základ kuchyně tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, kterou dotváří a obohacují za použití těch nejlepších místních i zahraničních surovin. Vaří jen z nejčerstvějších potravin – mořských plodů, ryb, masa – a ingrediencí z celého světa, připravují i domácí dezerty.

Festivalové menu

Carpaccio z divočáka se salátem meskalin s dressingem z medu a dijonské hořčice a sušenými brusinkami

(Wild boar carpaccio with meskalin salad, honey dijon dressing and dried cranberries)

3 CHEF

Mediteránské slávky s fenyklem a anýzem

(Mediterranean mussels with fennel and anise)

3 CHEF

Grilovaný mečoun s Pico de Gallo a avokádovou pěnou

(Grilled swordfish with Pico de Gallo and avocado mousse)

6 CHEF

Grilovaný steak z bizon z Nebrasky s demiglace z višní a julienne zeleninky

(Nebraskan grilled bison steak with wild cherry demiglace and julienne vegetables)

7 CHEF

Čokoládová ganage s omáčkou z mangového pyré a kramblem z burských oříšků

(Chocolate ganage with mango purée sauce and peanut crumble)

3 CHEF

U Modré Kachničky

Nebovidská 6, Praha 1
www.umodrekachnicky.cz

Popis:

Zpomalte, nezapomínejte žít, nezapomínejte jíst.
Přijďte se pohodlně usadit do jedné z našich stylových restaurací v srdci staré Prahy. Ve vkusném prostředí v retro stylu třicátých let se vrátíte o pár desetiletí zpět. Budete se u nás cítit jako doma při posezení s Vašimi blízkými, důstojně a úspěšně na pracovním obědě, svůdně a ladně na romantické večeři. V našem pestrém jídelníčku najdete především chutné kachní speciality a pokrmy ze zvěřiny doplněné gastronomickými zázraky tradiční české kuchyně.
Nabízíme posezení ve dvou podlažích pro 90 osob. V několika saloncích je možnost pořádání různých menších uzavřených setkání, banketů, recepcí, prezentací, rautů nebo firemních večírků.
Restaurace si získaly oblibu i díky svému interiéru, jehož základem je starožitný nábytek, ručně kreslené tapety a celostěnná malba v jedné z místností. Celek dotváří mnoho starožitných doplňků jak funkčních, tak dekorativních. Kulinářské umění a servis našich restaurantů ocenila celá řada významných osobností z domova i ze světa.

Festivalové menu

Paštika z divoké kachny s malinovou omáčkou

3 CHEF

Uzená kachní prsa s cibulovou marmeládou

3 CHEF

Pečená kančí kýta na rozmarýnu s červeným rozinkovým zelím a bramborovým nokem

7 CHEF

Dančí konfitovaný ořech se šípkovou omáčkou a bylinkovým knedlíčkem

7 CHEF

Borůvkový cheesecake s čokoládovým krémem

3 CHEF

Výhodné menu (variace předkrmů, variace hlavních jídel a dezert)

10 CHEF

Chléb z naší pekárny

Belvoir

www.1er.cz/belvoir-limonady

Popis:

Belvoir Fruit Farms  Presse

Farmy Belvoir se rozkládají na jednom z nejkrásnějších míst Anglie, vyhlášeném po staletí pro svoji vynikající kuchyni. Odsud pochází báječné a neskutečně chutné limonády Belvoir. K jejich výrobě se používají výhradně přírodní suroviny. Všechny jsou ručně trhány na lokálních farmách a poté ihned zpracovávány, aby se v nápojích zachovala maximální čerstvost a Vy jste si tak mohli vychutnat přírodní limonády v té nejčistší podobě.

Belvoir Fruit Farms  Cordial

Cordialy z britské Belvoir Fruit Farms jsou plné skutečné ovocné šťávy, která jim dodává naprosto autentickou chuť. Můžete si vybrat mezi několika příchutěmi, které vznikají lisováním šťávy přímo na farmě Belvoir. Pijte je ředěné s vodou v poměru 1 : 7 nebo jako součást skvělých koktejlů.

vinoDobré portské

www.dobreportske.cz

Popis:

Dovoz a prodej portských vín z oblasti Douro, Portugalsko. Jedinečná bílá ročníková portská vína z vinařství Quinta de Santa Eufémia. Zajistíme pro Vás firemní dárky s logem společnosti i ochutnávky dle Vašich požadavků.

Dos-Mundos-logo_vDos Mundos

Korunní 31, Praha 2
www.dos-mundos.cz

Popis:

Jsme malá česká pražírna výběrové kávy. Pravidelně ochutnáváme vzorky káv z nejlepších regionů celého světa. V naší nabídce pak naleznete kávy z různých koutů světa – od guatemalských sopek ve střední Americe, přes hory Etiopie až po ostrovy Indonésie. Zaměřujeme se na kávy od konkrétních farmářů a vybíráme jejich nejlepší sklizně. Pražíme tak, aby vynikl původ kávy a její maximální sladkost.

havanaLa Casa de la Havana vieja

Opatovická 28, Praha 1
www.casahavana.cz

Popis:

V samém centru Prahy kousek od Národní třídy můžete okusit atmosféru pravého kubánského koktejlového baru. Pravou kubánskou atmosféru dokreslují fotografie věrně zachycující tuto zemi společně s hudební kulisou v rytmech salsy a jiných klasických karibských tanců.
Nejmodernější mixologie se kloubí s původností klasických drinků, na kterou si zde obzvláště potrpí, stejně jako na přístupu personálu k hostům.
Zajímavý je i pohled do menu, která tu mají hned tři. Vedle koktejlového lístku, který obsahuje nepřeberné množství míchaných drinků, stojí za povšimnutí především rumová karta. V té najdete překvapivé množství značek různých rumů. Snad největší chloubou baru je potom rodinná sbírka rumů, která čítá přes sto různých lahví z celého světa.

Ke specialitám podniku patří především tzv. testovací platíčka. Jedná se o podávání čtyř různých vzorků například rumů po 2cl, které jsou sestaveny tak, aby zákazník poznal různé typy a mohl je porovnat a vybrat si svého favorita.

MatchaTea

Dělostřelecká 653/3, Praha
www.matchatea.cz

Popis:

Čajová květina s.r.o. je předním dodavatelem Matcha Tea do gastronomických zařízení, obchodů a wellness&fitness center. Matcha Tea nakupujeme přímo u výrobce a čaj má původ v Japonsku. Volíme výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřujeme na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků.

Japonský jemně mletý čaj Matcha vyniká svou krásně zelenou barvou i netradiční chutí. Díky svému složení je vhodný nejen pro detox, ale i každodenní popíjení. Katechiny (obzvlášť EGCG) pomáhají v boji s rakovinou, aminokyselina L-theanin podporuje tvorbu hormonů dopamin a serotonin, které zlepšují náladu, posilují paměť, navozují pocit uvolnění bez ospalosti a poradí si i se špatnou koncentrací.

Jedna miska čaje MatchaTea navíc obsahuje dostatečné množství vlákniny, bílkovin, draslíku, vápníku, železa i vitaminů A a C, které zajistí správné fungování našeho těla a jeho imunitního systému.

Festivalové menu

Papa Doble

7 CHEF

Cinnamon Swizzle

7 CHEF

Gold & Sexxx

7 CHEF

Ophir Collins

7 CHEF

Sloe Bubbles

7 CHEF

Rumová degustace

10 CHEF

logo_mezzo_03Mezzo Caffé

www.mezzo.cz

Popis:

Rodinná pražírna kávy z industriálního prostředí pražských Holešovic, jejíž tradice sahá do roku 1991, je vedena již druhou generací Šorejsů. Zabýváme se dovozem kávy a následným pražením dle vlastních bohatých zkušeností a lety prověřených postupů. Zaměřujeme se především na jednodruhové arabiky ze všech koutů světa a smíme Vám nabídnout skutečně pestrou škálu – přes 40 druhů jednodruhových káv a vlastních směsí, kávy v bio kvalitě, od drobných pěstitelů, ale také kávy z prestižní mezinárodní soutěže „Cup of excellence“.

Smíte se spolehnout na perfektní péči, od vyložení z kamionu, precizní kontrolu každého zrna, následné pražení, pečlivé balení a expedici. Všechny zmíněné práce stále provádíme ručně a s láskou, neboť nám ze všeho nejvíce záleží na naprosté spokojenosti našich zákazníků. Hlavním cílem rodinné pražírny je dodávat kvalitní čerstvou kávu za přijatelnou cenu a především bez zbytečných marketingových příplatků.

Premier Wines & Spirits

www.1er.cz

Popis:

Společnost Premier Wines & Spirits působí na trhu již od roku 1992, a je tak nejstarším obchodníkem na trhu s vínem a lihovinami v České republice. Věnuje se dovozu a následnému maloobchodnímu i velkoobchodnímu prodeji špičkových vín a destilátů.

V portfoliu má více než 1 500 vín z vybraných vinařských regionů z celého světa, nejvíce zastoupena je oblast Francie, Itálie a Německa, a nabízí i řadu kvalitních destilátů včetně prestižních značek. Ve spolupráci se Zámeckou palírnou v Blatné fi rma vyrábí vlastní řadu produktů, za všechny jmenujme například prémiovou lihovinu Baron Hildprandt a Altfernet s originální recepturou.

Do skupiny Premier Wines & Spirits spadají rovněž pražské gastronomické provozy: špičková restaurace Grand Cru Restaurant & Bar v čele s Janem Punčochářem, tapas bar a gastro bar Monarch, reprezentovaný argentinským šéfkuchařem Miguelem Innellou, Národní banka vín a nově také obchod s delikatesami a bistro Premier Mercato.

Největší důraz klade společnost Premier Wines & Spirits na rozumnou cenovou politiku a osobní přístup s cílem zprostředkovat zákazníkovi jedinečný a neopakovatelný zážitek.

Prosekárna

Slezská 48, Praha 2
www.prosekarna.cz

Popis:

Prosekárna je prodejna a vinný bar, který se specializuje výhradně na Prosecco a další šumivá vína ze severu Itálie.
V současné době nás najdete v Praze již na dvou místech – Slezská 48 a Myslíkova 16.
Prosekárna je místem, kde si můžete užít dokonalé bublinky se skvělou atmosférou!

Krcin-pivovarSedlčanský pivovar Krčín

Na Červeveném hrádku 793
www.pivovarkrcin.cz

Popis:

Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Sedlčanech, kdy kolem roku 1418 bylo Oldřichem z Rožmberka propůjčeno městu Sedlčany právo vařit pivo. Od roku 1582 se zde vařilo pivo pro rytíře Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. V nově postaveném pivovaru vznikají piva podle tradičních receptur pro každou příležitost. Piva jsou spodně i svrchně kvašená, světlá i tmavá, nefiltrována a nepasterizována. Při výrobě se nepoužívají náhražky ani jiná aditiva.

hruskaVíno Hruška – Vinotéka a Vinný bar Rosé

Sázavská 24, Praha 2
www.vinnybarrose.cz

Popis:

Rádi Vás přivítáme v naší značkové vinotéce VÍNO HRUŠKA s posezením a zahrádkou na Vinohradech. Těšit se můžete na skvělé víno z Blatničky z rodinného vinařství. Svým blízkým můžete udělat radost našimi dárkovými balíčky a pískováním na přání. Pořádáme i pravidelné degustace a soukromé i firemní večírky. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Cerfis

www.cerfis.cz

Popis:

Zabýváme se dovozem portugalských olivových olejů, oliv a vín od roku 2011. Snažíme se vybírat přímo v Portugalsku ty nejzajímavější produkty. Na Foodparade budeme prezentovat naše extra panenské olivové oleje a olivy.

Cukrárna Buchalovi

U Červeného mlýnku 2, Praha 9
www.buchalovi.cz

Popis:

Rodinná Cukrárna Buchalovi byla otevřená 5.9.2013 v klidném prostředí v Čakovicích. Je pro Vás připravené klidné posezení uvnitř cukrárny. Nově v letošním roce si můžete posedět na zastřešené terase u hladiny jezírka plné ryb. Cukrárnu provozuje Buchal František, Dekorační ozdoby z cukru, tuto firmu založil v roce 1991. Buchalovi vyrábí dorty a zákusky z kvalitních a tradičních surovin. Používají máslo a živočišnou šlehačku, jsou schopni Vám připravit jak zákusek k odpolednímu posezení tak i slavnostní dort pro rodinnou oslavu. Vymodelují Vám ozdobu na dort z marcipánu či jiné modelovací hmoty. Můžete si u nich pochutnat také na chlebíčcích domácí výroby, kávě či zmrzlině.

Cukrárna Saint Tropez

Vodičkova 30, Praha 1
www.cukrarnatropez.cz

Popis:

Tradice od roku 1934, Ruční výroba dortů a pralinek. K výrobě používány výhradně špičkové suroviny včetně světové čokolády číslo 1 zn. Valrhona (Fr). Pro výrobu nejsou používány žádné konservanty, náhražky a polotovary (convenience). Výroba řízena francouzským šéfcukrářem. V rámci výrobků z čokolády jediný držitel titulu Valrhona Expert ve střední Evropě. Jediný výrobce Haute couture pralinek v ČR. Skutečná prvorepubliková kvalita srovnatelná se špičkovými cukrárnami v Paříži, Vídni, Londýně a New Yorku. Vše vyráběné našimi cukráři přímo před vámi v cukrárně.

e-Pralinkárna

www.e-pralinkarna.cz

Popis:

Ruční výroba pralinek a francouzských dezertů. Proč ručně vyráběné pralinky? Protože je to slast na duši i na jazyku, exkluzivita a různorodost chutí, které jsou uvnitř krémově lahodné zatímco na povrchu krásně lesklé a křupavé. To jsou moje pralinky, pro vás i vaše známé.

Chefshop

www.chefshop.cz

Popis:

Chefshop je obchod s delikatesami, který nabízí to nejlepší nejen z Itálie, Francie, ale také mnoho dalších specialit za velice příznivé ceny. Všechny produkty jsou pečlivě vybírány tak, abyste vařili z opravdu kvalitních surovin a vnesli do vaší kuchyně tu pravou atmosféru, ať už se jedná o italskou, asijskou či francouzskou kuchyni.

Sháníte-li ingredience pro přípravu tradičních thajských pokrmů, set na výrobu sushi anebo pravou belgickou čokoládu na domácí pralinky, jste na správném místě. Chefshop rozmazlí vaše chuťové pohárky!

logo_italfoodItalfood

Hlavní 314, Mirošovice
www.italfood.cz

Popis:

V nabídce naleznete řadu různých surovin za přijatelné ceny v té nejvyšší kvalitě, která je zaručena italskými dodavateli. Uznejte sami, kdo jiný dokáže připravit správné italské potraviny než sami Italové. Zejména italské těstoviny jsou nenahraditelné a při přípravě jídla mu dodají tu specifickou chuť Itálie. Ale nelze zapomínat i na jiné potraviny. Například uzeniny, salámy, rajčata, sýry, omáčky, sladkosti, kávu a v neposlední řadě také samozřejmě italská vína – ochutnejte vína, sýry uzeniny a sladkosti z nabídky Italfood a zavítejte na jejich tři prodejny.

Bez názvu - 1NosMacarons

www.facebook.com/NosMacaronsBoutique

Popis:

Zabýváme se výrobou francouzských macarons (makronek). Makronky pečeme ze 100% mandlové mouky, v nabídce máme ovocné, oříškové, čokoládové nebo karamelové makronky, nepoužíváme žádná umělá dochucovadla ani pasty. Nově nabízíme i reklamní firemní či vlastní potisk jedlými barvami přímo na makronku. Neváhejte a vyzkoušejte tyto francouzské delikatesy právě u nás!

Pannyruty

www.pannyruty.cz

Popis:

Manufaktura Pannyruty vyrábí luxusní čokoládové minidortíky ve tvaru kuliček s vysokým obsahem belgické čokolády (minimum obsahu čokolády je 50% – maximálně 70%) a v současné době nabízí více než 40 druhů příchutí, od klasických, méně tradičních až po netradiční chutě.

Paté du Chef & sýry Rougette

www.alimpex.czwww.rougette.cz, www.pateduchef.cz

Popis:

Paté du Chef, značka českých čerstvých delikatesních paštik, která nabízí nejen neobvyklá spojení paštiky s různými ingrediencemi, ale zároveň dokáže zaujmout originálním způsobem balení.
Paštiky Pâté du Chef můžete ochutnat např. s brusinkami, se švestkami a slaninou, s portským vínem, se šampaňským, s jablky, či s lískovými oříšky.

Krémové sýry Rougette k rozpékání i na gril s jemně vyzrálou chutí typickou pro ušlechtilé sýry Rougette. Rougette grilovací i rozpékací sýry jsou speciálně vyrobené pro úpravu na grilu, pánvi nebo v troubě, a proto nepraskají ani nevytékají. Grilovací i rozpékací lahůdku budete moci ochutnat v několika příchutích. Pro všechny milovníky dobrého sýra!

Petite-France-logoPetite France

Myslíkova 22, Praha 2
www.petite-france.cz

Popis:

Petite France je rukodělná pekárna a cukrárna se zaměřením zejména na originální francouzské croissanty a baguette. Dále vyrábíme více než 15 druhů chlebů a mnoho cukrařských výrobků. Legendární jsou například naše makové a jablečné záviny, různé druhy koláčů. Vše je ruční výroba bez pridávání barviv, éček a chemie.

vpVotre plaisir

Mladoboleslavská 73, Praha 9
www.votreplaisir.cz

Popis:

Francouzská cukrárna, kde děláme věci jinak. U nás tradiční dezerty jako Mille-feuille, Merveilleux, Pate a choux, Eclair, Tartelettes, Macarons, Tares, Gateaux, Guimauves a jiné, najdete v moderním pojetí s moderním přístupem k surovinám i zákazníkovi.

ackAsociace kuchařů a cukrářů České republiky

U Krbu 521/45, Praha 10
www.akc.cz

Popis:

AKC ČR je dobrovolnou nepolitickou organizací. V současné době sdružuje AKC v osmi regionálních pobočkách přes 800 kuchařů a cukrářů z celé České republiky. Toto moderní společenství navazuje na historickou tradici, zabývá se gastronomií i v jejích širších souvislostech a podporuje veškeré formy spolupráce, které vedou k naplňování jejích hlavních cílů. Mimo jiné organizuje pro své členy i veřejnost gastronomické akce – odborné přednášky, semináře a tréninky, celonárodní soutěže i soutěže s mezinárodní účastní, výstavy i další kulturní akce. Svou tradici již mají soutěže jako je Kuchař roku, Cukrář roku, Gastro Junior Bidvest Cup či Gastro Hradec Vitana Cup. Národní reprezentační týmy – seniorský a juniorský se úspěšně pravidelně účastní mezinárodních kuchařských a cukrářských soutěží. AKC ČR je členem WACS – Světové federace kuchařských sdružení, takže rozvíjí aktivní činnost i v zahraničí.

Chefstarter

www.chefstarter.cz

Popis:

Chefstarter je jedním z projektů školy vaření Chefparade a jde o inkubátor pro projekty, které se točí kolem jídla. Taková líheň pro začínající podnikatele, ve které najdou poradenství, kurzy, školení a nebo pronájem prostor. Ve stánku Chefstarteru se budou střídat různé projekty, které budete moci ochutnat. A nabídka bude opravdu různorodá!

Made in Japan

www.facebook.com/Made-In-Japan-Europe

Popis:

Keramické nádobí od Made in Japan pochází přímo od jeho výrobců – japonských hrnčířů. Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový servis, jídelní hůlky nebo misky na saké.

Polivkova-smrst
ErgoaktivPolívková smršť (ERGO Aktiv)

www.polivkovasmrst.cz

Popis:

Kde se něco děje s dobrým jídlem, tam už skoro tradičně najdete Polívkovou smršť, která spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou a kombinuje výtečné polévky s návratem chuti do života. Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

ERGO Aktiv je nestátní nezisková organizace, která vznikla jako reakce na nevyhovující situaci v řešení následné péče o pacienty po prodělané cévní mozkové příhodě, případně jiném získaném poškození mozku.
Během posledních čtyř let se nám podařilo vybudovat odborně silné a hlavně funkční zařízení, které pomáhá lidem po cévní mozkové příhodě, aby se vrátili do aktivního života.

Polévky pro Smršť připravuje řada známých kuchařů – Roman Paulus, Ondřej Slanina, Filip Sajler, Tomás Kalina a řada jiných. Smršť podporují další známé osobnosti jako herec Vladimír Polívka, Kateřina Cajthamlová a další. V rámci dobrovolnických dnů a se do prodeje polévek zapojili i dobrovolníci z velkých firem.
Na festivalu Foodparade uvaří polévky Ondřej Slanina z Chateau St. Havel a Miloš Rozkošný z hotelu Panorama.
Z Polívkové smršti se zkrátka stává fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. A jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát polévku nebo si na stánku můžete zakoupit tašku s příběhy klientů.

PrintSušienkovo

Ocelářska 9, Praha 9
www.susienkovo.cz

Popis:

Sušienkovo přináší na československý trh zdravé BIO sušenky a EKO produkty pro psí chlupáče. Naše sušenky jsou připravovány výhradně z farmářských a lokálních surovin, pocházejících z ČR nebo SR. Receptury jsou sestavovány s odborníky a veterináři tak, aby dostal chlupáč vyvážený poměr živin.